Joidenkin suomenruotsalaisten kansallispukujen esiliinoja on koristeltu erilaisilla tekniikoilla. Koristelu on aina pukukohtainen ja siitä kerrotaan tarkemmin kunkin puvun valmistusohjeessa. Koristelu voi liittyä kankaan kudontatapaan tai olla erillinen, lisätty koriste. Erilaisia koristelutapoja on joskus yhdistetty yhteen esiliinaan.
Raidat
Kudotut puolivillaiset hameet ovat usein poikittais- tai pystyraidallisia. Pystyraidalliset kuviot jäljittelevät usein hameen raidoitusta - siinä toistuvat samat raidat kuin hameessa, mutta kapeampana tai yksinkertaistettuna versiona.
Poikkiraidalliset esiliinat saattavat olla värikkään poikkiraidallisia koko kankaan matkalta, kuten Teerijärven (Terjärv) puvussa. Toisissa puvuissa taas ryhmä värikkäitä poikkiraitoja sijoittuu noin polven korkeudelle (esim. Kemiö) tai lähemmäs helmaa (esim. Snappertuna).
Poikkilaskos
Ruotsinkielisellä Pohjanmaalla Lapväärtin ja Tiukan alueella esiliinoissa on poikkilaskos noin polven korkeudella. Poikkilaskos koristaa esiliinan ja kertoo samalla, että kangasta on kudottu enemmän kuin minimitarpeeksi.
Kirjonnat ja reikäompeleet
Suomenruotsalaisten pukujen esiliinojen reikäompeleet ovat tavallisesti yksinkertaisia hammasrivireikäompeleita esimerkiksi helmataitteessa.
Erilaisia kirjontatekniikoita käytetään useilla alueilla. Kirjonnat ovat värillisiä ja niiden pistot ja tekniikat vaihtelevat runsaasti. Esimerkiksi Kökarin puvun yksi esiliinavaihtoehto on koristeltu laakapistoin kirjoituilla kukkaköynnöskuvioilla. Kirkkonummen esiliinassa taas kulkee punainen ristipistoraita, jonka kuviointi vielä vaihtelee Kirkkonummen eri kylien sisällä. Karlebyn esiliinan helmapäärmeen yläpuolella kulkee punainen harakanvarvaspisto.
Pitsit
Suomenruotsalaisten kansallispukujen esiliinaa voivat koristaa myös erilaiset nyplätyt pitsit. Pitsi voi sijoittua esiliinakankaan väliin koristeraitana, kuten Eckerön puvussa, tai esiliinan helmaan, tai molempiin, kuten Houtskarin (Houtskär) puvussa.